Kunstgebit

Kunstgebit

Natuurlijk wil iedereen het liefst zijn eigen tanden houden, maar dit is niet altijd mogelijk. Een kunstgebit kan de ideale oplossing zijn wanneer iemand al zijn of haar tanden heeft getrokken. Een kunstgebit ziet er zo echt uit dat deze niet te onderscheiden is van een normaal gebit.

Bovendien beschikt u met een gebitsprothese als een kunstgebit weer over een volledig gebit, waarvan alle tanden een mooie witte kleur kunnen hebben. In Nederland zijn er bijna drie miljoen mensen die een volledige prothese dragen.

Kunstgebit vergoeding

Vanuit de basisverzekering worden de kosten voor het laten trekken van tanden niet vergoed. Wel worden de kosten van een kunstgebit één keer in de vijf jaar voor 75% vergoed. Wanneer deze opnieuw passend gemaakt moet worden of wanneer een reparatie aan het kunstgebit plaats moet vinden, worden deze kosten voor 100% vergoed. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden een kunstgebit volledig, terwijl andere verzekeringen geen extra dekking bieden. Houd hiermee rekening wanneer u een kunstgebit nodig heeft.

Voor meer informatie over de vergoeding van uw kunstgebit kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Prothese

Onze praktijk is bevoegd en gespecialiseerd in het maken van kunstgebitten. Daarnaast is onze praktijk gespecialiseerd in verschillende andere behandelingen, zoals tanden bleken en het plaatsen van implantaten zoals kronen en bruggen. Neem gerust contact met ons op door te bellen, langs te komen of vul het contactformulier op deze site in. Wij helpen u graag aan een mooi gebit.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 – 17:00

Behandeling – Kunstgebit

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.