Paradontologie

Paradontologie

Parodontale zorgverlening in Nederland is in zijn algemeenheid in de afgelopen decennia sterk veranderd. Tandartsen en hun patiënten zijn steeds beter op de hoogte van de mogelijkheden om parodontale ontstekingen te onderkennen en behandelen. De meeste patiënten willen levenslang hun eigen gebit behouden en technisch gesproken kan dat voor het overgrote deel van de bevolking. Bovendien bevestigen onderzoeken de laatste jaren het verband tussen algehele gezondheid en parodontale ontstekingen.

Parodontitis is een ontsteking van het tandvlees ofwel het parodontium genoemd. Het parodontium is het steunweefsel van de gebitselementen. De ontsteking kan zich uitbreiden naar het kaakbot. Daardoor kan er kaakbot rondom de tanden en kiezen verloren gaan. Parodontitis bedreigt dus niet de tanden en kiezen zelf, maar het houvast van de gebitselementen.

Uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan en tenslotte uitvallen. Parodontitis is een sluipende ziekte. De ziekte kan lange tijd aanwezig zijn zonder opgemerkt te worden.

Wanneer is er sprake van een parodontale aandoeding?

Contactgegevens

Openingstijden

Tandzorg Oranjeplein:
Ma Di Do Vr:
08:00 – 12:15 en 13:00 – 17:00
Woensdag:
08:00 – 12:15 en 13:00 – 17:00 en 17:30 – 21:00

Tandzorg Leuken:
Ma Di Wo Do Vr:
08:00 – 12:15 en 13:00 – 17:00

Behandeling – Parodontologie

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.