Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

U komt in aanmerking voor een wortelkanaalbehandeling wanneer blijkt dat er weefsel in het wortelkanaal ontstoken is of dit in een eerder stadium is geweest. Deze ontstekingen ontstaan door bacteriën in het zenuwkanaal en kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Wanneer de wortelkanaalbehandeling te complex blijkt, dan verwijzen we u door naar een endodontoloog. U kunt namelijk alleen bij een endodontoloog terecht met een verwijzing van de tandarts.

Wortelkanaalbehandeling kosten

De kosten van wortelkanaalbehandelingen zijn afhankelijk van welke behandeling u precies moet ondergaan. Daarnaast heeft elke verzekering weer een andere regelgeving omtrent het verzekeren van bepaalde behandelingen aan het gebit.

Om een duidelijk beeld te krijgen van wat een wortelkanaalbehandeling precies gaat kosten kunnen wij een kostenbegroting maken, zodat u weet waar u aan toe bent. Met deze kostenbegroting kunt u het beste uw verzekering raadplegen wat uw eventuele vergoeding hiervoor zal zijn. Zo komt u niet onverwacht voor hoge kosten te staan.

Doet een wortelkanaalbehandeling pijn?

Een wortelkanaalbehandeling zelf doet normaal gesproken geen pijn. Voordat de behandeling begint zal namelijk een verdoving aangebracht worden. Wanneer u zich niet laat behandelen heeft u waarschijnlijk nog veel meer en langer pijn en zult u uiteindelijk niet aan behandeling ontkomen.

Contactgegevens

Openingstijden

Tandzorg Oranjeplein:
Ma Di Do Vr:
08:00 – 12:15 en 13:00 – 17:00
Woensdag:
08:00 – 12:15 en 13:00 – 17:00 en 17:30 – 21:00

Tandzorg Leuken:
Ma Di Wo Do Vr:
08:00 – 12:15 en 13:00 – 17:00

Behandeling – Wortelkanaalbehandeling

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.